Zwangerschap

Gedurende de zwangerschap vinden er ingrijpende veranderingen plaats in het lichaam van de aanstaande moeder. Deze veranderingen zijn noodzakelijk voor een goede ontwikkeling van het ongeboren kind. Voor de moeder kunnen deze veranderingen echter met klachten als misselijkheid, vermoeidheid, rugklachten en bekkeninstabiliteit gepaard gaan. Veel van deze klachten zijn goed te behandelen of te verlichten met acupunctuur.

In de 3de en 6de maand van iedere zwangerschap kan een moxabehandeling gegeven worden ter ondersteuning van de energie van moeder en kind en ter voorbereiding op de bevalling.

Een kind in stuitligging kan door een behandeling met moxa gedraaid worden. Uit wetenschappelijk onderzoek (JAMA, Matern Fetal Neonatal Med, The American Journal of Chinese Medicin.) is gebleken dat een moxabehandeling tussen de 33ste en 36ste zwangerschapsweek de kans dat het kind draait vergroot tot 75%.

Rondom de bevalling kan acupunctuur onder andere helpen om de bevalling op gang te brengen en de wee├źn en ontsluiting te bevorderen.